Over ons

SWEGON, de kracht van een groep, mens eerst
SWEGON, de kracht van een groep, mens eerst

Wereldwijde aanwezigheid

Swegon werd in 2005 opgericht met de fusie van Stifab Farex en PM-Luft, twee innovatieve Zweedse bedrijven die actief zijn op het gebied van ventilatie.

Swegon maakt deel uit van de investeringsgroep AB Investment Latour, een familiebedrijf dat aan de Beurs van Stockholm genoteerd staat.

Momenteel heeft het bedrijf 14 productielocaties in 8 landen (Zweden, Finland, Italië, India, Noord-Amerika, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk). De Groep heeft 2200 werknemers in dienst in de verschillende fabrieken en verkoopsfilialen en de totale omzet bedraagt ongeveer 430 miljoen euro.

Swegon is georganiseerd rond 5 activiteitsdomeinen: commerciële ventilatie, kleine tertiaire sector, koeling, woonhuisventilatie en service.

The Indoor Climate Company
The Indoor Climate Company

Bij Swegon is de kwaliteit van het binnenklimaat onze DNA. In die zin willen we bij de wereldtop behoren in ventilatie- en airconditioningsystemen.

We streven ernaar een reeks producten en oplossingen te ontwikkelen die zowel innovatief als intelligent zijn, aangepast aan verschillende toepassingen.

Uiteindelijk is ons doel om te zorgen voor een gezond klimaat voor het comfort en de gezondheid van iedereen door middel van geoptimaliseerde oplossingen, de laagste totale kosten en een verminderde ecologische voetafdruk. 

Uw vertrouwde partner
Uw vertrouwde partner

Bij Swegon zijn wij van mening dat kwaliteit en innovatie in producten niet voldoende zijn. Om ons te positioneren als The Indoor Climate Company, hebben we de klant centraal gesteld in onze zorgen omdat we vooral een echte partner willen zijn voor de realisatie en het onderhoud van klimaatoplossingen.